tirsdag 22. september 2020

Jeg skal ta vare på deg

av Gunn Marit Nisja.

Frieksemplar fra forlaget.

Forlaget sier om boka: 

Jeg skal ta vare på deg er en roman om livets brå omveltninger - en fortelling om en datter som må ta ansvar for morens framtid så vel som sin egen, og de dilemmaer det medfører. Men også historien om en splittet familie som forsøker å vokse sammen omkring noe nytt.

Det er en helt vanlig kveld på Viljas studenthybel da moren ringer. Samtalen blir derimot alt annet enn vanlig. Moren snakker forvirret og usammenhengende. Har hun drukket? Det pleier hun ikke. Skremt tar Vilja affære, og moren blir lagt inn på det lokale sykehuset. Da Vilja ankommer, kan legen fortelle at moren er rammet av akutt hjernesykdom.

Denne boka likte jeg veldig godt fordi:

  • Det er en varm og vakker historie om en sykdom som berører en hel familie.
  • Gunn Marit Nisja skriver nært og ekte om sorg i nære familierelasjoner, om en splittet familie som forsøker å finne tilbake til hverandre.
  • Dette er god fortellerkunst, og imponerende troverdig. For oss som har opplevd det Vilja opplever, kan med stor letthet kjenne oss igjen. Vekslingen mellom sorg, savn, fortvilelse, håp og fornuft kan slite oss nesten helt ut... 
  • Med godhet i hjertet fulgte jeg Viljas personlige utvikling når prøvelsene sto i kø, og jeg gikk bak og heiet på henne!
  • Gunn Marit Nisja skriver med et språk som flyter godt, kapitelene er passe korte og boka er lettlest. Med sine 285 sider var den unnagjort på noen få dager. 
Håper du vil ta deg tid til å lese boka!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Den siste olje

  av Lene Lauritsen Kjølner (2023) Hva gjør det med et nabolag når en utbygger begynner planlegging av høyhus og boliger i et fredelig og id...