søndag 5. februar 2023

Kyss Karlsson i nakken

 av Karin Brunk Holmqvist 😊

Dette er en sjarmerende fortelling om en litt brokete, godt voksen gjeng som alle bor i Vitsippeveien, eller Suppegjøkveien, som de kaller veistumpen.

Suppegjøkveien består av 7 eiendommer.:

Nederst i veien bor Louise. Hun har selvutnevnt el allergi, og er sur og misfornøyd med mye her i livet.

Helmer er biolog, og blir ofte sett med rumpa i været mens hans studerer småkryp og andre små vesener.

Klas er pensjonert revisor, og har fritidsbolig i Suppegjøkveien. Ellers bor han i Stockholm. 

Gøte har sittet i fengsel og er tidligere alkoholiker. Nå  er han en snill mann som har glimt i øyet. Han hjelper gjerne naboene sine. 

Hjørdis er enke etter Alan, hun selger egg fra frittgående høner og har fått et nytt og bedre liv etter at Alan døde. 

Fabian og Gerda er gift. Fabian er formann i Vellaget, og Gerda mistenker at han en begynnende demens. I tillegg hører han dårlig.

Og så er det søstrene Johanna og Blenda. De har bodd sammen hele livet, har verken vært gift eller fått barn. De er veldig glad i hverandre og veldig nysgjerrig på alle de andre naboene sine. Ikke sjelden står de bak blondegardinene og smugtitter på alt som skjer i nabolaget. 

I Suppegjøkveien følger vi livet blant naboene. Det skjer mystiske ting om natta,.. Gøte flørter med Hjørdis, biolog Helmer ser etter en sjelden froske-art, og i Vellaget går diskusjonene høyt. For det går rykter om at kommunene har planer om å grave opp veien og kanskje til og med boligtomtene langsmed.

Men naboene akter ikke å la det skje!

Kyss Karlsson i nakken er en lett og underholdende roman, og passer perfekt når du trenger en bok som ikke krever noe av deg. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Der hvite liljer vokser

  av Jorid Mathiassen (2022)    Dette er en varm, vakker og dramatisk fortelling, fra to ulike tidsepoker - om livslang kjærlighet og brutal...