mandag 20. februar 2023

Året uten snø

 av Eva Aagaard 2022 (DK)

Dette er en sterk og gripende roman om virkningene av en voldtekt og hva vi trenger for å overleve etter et slikt overgrep...

Miriam er på byen sammen med en venninne, for første gang etter at datteren ble født. Hun blir altfor full, og da hun bestemmer seg for å komme seg hjem vet hun ikke hvor hun skal finne en taxi, for puben hun har vært på ligger på et ukjent sted av byen. 

Hun setter seg etter hvert inn i det hun tror er en taxi. Mannen som kjører sier at han skal kjøre henne hjem, men tar henne i en helt annen retning. På et kjeller gulv i en ukjent blokk opplever Miriam sitt verste mareritt.

I tida etterpå er hun usikker på hva som egentlig skjedde. Sa hun et tydelig nok "nei"? Var hun skyld i det selv? Kan hun anmelde saken? Vil det gjøre tilværelsen bedre?

Jo mer hun grunner på disse spørsmålene, jo større blir avstanden mellom henne og samboeren Alex... 

Dette er en type roman som er viktig å lese, for slik er virkeligheten der ute... Men det kan være både tungt og tappende. Etter en slik leseopplevelse trenger man å hvile. 

Nå skal jeg lese noe som er mye lystigere og gleder meg til det. Neste bok ut blir "Lettkledd i trykkammeret" av Karin Brunk Holmqvist!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Der hvite liljer vokser

  av Jorid Mathiassen (2022)    Dette er en varm, vakker og dramatisk fortelling, fra to ulike tidsepoker - om livslang kjærlighet og brutal...