torsdag 12. september 2019

"Høyt henger de" av Lene Lauritsen Kjølner

Høyt henger de.
av Lene Lauritsen Kjølner

Skjærgårdskrim fra Vestfold.

Dette handler boka om:
Olivia Henriksen er en kvinne i slutten av 40 årene som bor på Ankerholmen, en øy utenfor Tønsberg, i huset til sin ugifte bror.
Hun har et opprivende skilsmisse bak seg og med en fortid som diplomatfrue er hun nokså ubrukelig på arbeidsmarkedet. De to sønnene hennes har flyttet hjemmefra.

Olivia går ofte tur med hunden sin på den idylliske øya. En dag snubler hun over noe som skal riste liv i den fastlåste tilværelsen hennes - på godt og vondt. For hovedstadsadvokat Fridtjof Prebensen dingler livløs fra et tau på verandaen til Nilsens hytte, og politiet kobles raskt inn i saken. Men Olivia klarer ikke la være å etterforske litt på egen hånd. For konflikten rundt boplikt har tydeligvis nådd nye høyder på den idylliske øya, og ingen forblir urørt av det som skjer.


Jeg anbefaler deg boka fordi:

Dette er en underholdende, velskrevet og morsom krimbok. (godt gjort!)
Den er fri for blodige scener, men er allikevel god og troverdig.

Lene Lauritsen Kjølner skriver lett og forfriskende og det er herlig med en voksen, kvinnelig hovedperson i boka. Olivia Henriksen har en stor porsjon humor og selvironi, og jeg humret godt av morsomme episoder og treffende personkarakteristikker

"Høyt henger de" er første boka i serien om Olivia Henriksen - til nå er det skrevet 5 bøker. Og det kommer fler. Den neste allerede i nå i september.
De andre bøkene i serien så langt er:
"Hvorfor spurte de ikke Evensen" - "Ingen til bords" - "Dakota Rød" og "I de beste sirkler"

Gled deg til møtet med Olivia - jeg digger henne!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bente blir Bente

  av Dora Thorhalsdottir (2020) Bente er 49 år, er gift og har 2 voksne sønner. Hun er lei av jobben, mannen, sønnene, livet og seg selv. Sj...