mandag 16. januar 2023

Før tåken legger seg

 av Mari Jungstedt (2020)

Dette er første bind i en ny serie med handling fra Malaga.

Og det er mer enn en vanlig krim. Du kan fornemme en gryende kjærlighet mellom to av bokas sentrale personer. Møtet mellom disse og en pågående etterforsking av to drapssaker knyttes sammen - og gjør leseopplevelsen helt spesiell.  

Dette er litt av historien:

En kontroversiell spansk advokat, som er gift med en svensk kvinne, blir funnet drept i en kløft i fjellandsbyen Ronda på den spanske solkysten.

Læreren Lisa Hagel har nylig blitt skilt fra sin utro mann etter tretti års ekteskap. Hun har kjøpt et hus i den lille fjellandsbyen for å prøve å starte på nytt. Hun melder seg rett på et Flamenco-kurs. Der møter hun enkemannen Hector Correa, som jobber i politiet. 

Tilfeldighetene gjør at de sammen begynner å undersøke drapet på advokaten. 

Så skjer det et nytt drap, og sporene fører dem helt tilbake til general Franco og Spanias blodige historie på 70-tallet. 

Dette var en lettlest og underholdene bok. Det var et godt driv i historien med raske skiftninger. Jeg synes at språket er godt, ordene flyter lett og sidene gikk unna. 

Nå venter bind 2 i serien fra Malaga; "Den andre siden av månen"

                

  
     Mari Jungstedt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det starter med oss

  av Colleen Hoover (2022) Dette er en skikkelig kjærlighetshistorie, så godt beskrevet at det fikk meg til å lengte etter en sånn kjærlighe...