onsdag 21. april 2021

Redd deg selv først

 av Lene Julsen

Om å falle og reise seg igjen...

Leseeksemplar fra Cappelen Damm. 

Forlaget skriver om boka:

Selv for livets glade jenter går solen av og til ned. Redd deg selv først er en bok om å falle og reise seg igjen – men ikke på den vanlige måten.

På veien tilbake til livet og seg selv, som Julsen beskriver med et skarpt blikk og en befriende, sjelden humor, tar hun oss med på kostelige mindfulnesskurs, gå-meditasjoner og til sykehuskorridoren – og hjem til leiligheten på Lambertseter, der hun irriterer seg over at mannen behandler henne annerledes enn før smellen. 

I boka finnes dyptpløyende beskrivelser av menneskesinnet, rødmende, gjenkjennende tankemønstre og interessante faglige partier om det vi kan kalle menneskenaturen. 

Her har Lene Julsen sendt en ekspedisjon inn i seg selv, med ett hovedmål: å finne ut hvorfor hun gikk på tidenes smell, og ikke minst hvordan hun skal reise seg og unngå at det skjer igjen. For å lykkes med dette må hun finne ut mer av hvem hun er – hun må rett og slett bli mer hel ved. 

Som leser blir man sittende igjen og tenke over sitt eget liv. Og det er da man skjønner at dette ikke «bare» er en bok om henne, men om oss alle.


Mine tanker om boka: 

Dette var en annerledes leseopplevelse. 

Det er en bok som får deg til å gå inn i deg selv og tenke over eget liv:

  • hvilket bilde har du av deg selv?
  • måler du graden av vellykkethet i lys av dette bildet?
  • hvem er du, bak fasaden?
  • hvilke krav setter som standard for et godt liv?
  • Føler du deg vellykket/mislykket fordi du måler deg etter en forestilling om hvem du skal være?
Goshameg!! For en bok! Sterk kost!
Denne passer for deg som interesserer deg nettopp for dette temaet. 

God lesning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bente blir Bente

  av Dora Thorhalsdottir (2020) Bente er 49 år, er gift og har 2 voksne sønner. Hun er lei av jobben, mannen, sønnene, livet og seg selv. Sj...