mandag 1. februar 2021

Ellinors modige valg

Dette er fjerde boka i den storslåtte familiekrøniken om kvinnene i familien Winther.
Familien Winther er en velstående overklassefamilie og handlingen utspiller seg i Trondheim på slutten av 1800 tallet. 

Bøkene tar for seg kvinnene i familien og vi følger dem i de luksuriøse stuene og på det travle kjøkkenet - og gjennom deres drømmer, lengsler og begjær for livet og fremtiden. 

Forlaget sier "Ellinors modige valg":

Ellinor Winther er moderne og egenrådig. Hun er også ung enke og mor. Etter ektemannens død bor hun hos svigerforeldrene, men å sitte på stas i fornemme stuer passer henne dårlig. Hun bestemmer seg for å begynne å arbeide, noe som faller i dårlig jord hos den konservative Cecilia Winther. (svigermoren)

I Kristiania har det vært krakk. Mange har mistet både hjem og formue. Fredrik Winther (svogeren) prøver å få oversikt over familiens tap. Han er forlovet med Camilla Brandt, men lengter fortsatt etter Emma. Tilbake i Trondhjem krysses deres veier igjen ...


Denne boka likte jeg godt fordi:

  • det er en godt skrevet historisk roman, som er enkel å lese!
  • her finner du kjærlighet, dramatikk og skjulte hemmeligheter (litt forutsigbart, men pytt pytt!)
  • boka forteller om en handlekraftig og viljesterk ung kvinne, ganske ulik sin svigermor Cecilia Winther! (slike kvinner liker jeg)
  • forfatteren beskriver så godt hvordan livet utspant seg på slutten av 1800 tallet - som både er fascinerende og lærerikt! 
Jeg håper du har lyst å lese om familien Winther! Det er en storslått historisk bokserie om Winther-dynastiet i 1800-tallets Trondheim!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Der hvite liljer vokser

  av Jorid Mathiassen (2022)    Dette er en varm, vakker og dramatisk fortelling, fra to ulike tidsepoker - om livslang kjærlighet og brutal...