mandag 1. februar 2021

Ellinors modige valg

Dette er fjerde boka i den storslåtte familiekrøniken om kvinnene i familien Winther.
Familien Winther er en velstående overklassefamilie og handlingen utspiller seg i Trondheim på slutten av 1800 tallet. 

Bøkene tar for seg kvinnene i familien og vi følger dem i de luksuriøse stuene og på det travle kjøkkenet - og gjennom deres drømmer, lengsler og begjær for livet og fremtiden. 

Forlaget sier "Ellinors modige valg":

Ellinor Winther er moderne og egenrådig. Hun er også ung enke og mor. Etter ektemannens død bor hun hos svigerforeldrene, men å sitte på stas i fornemme stuer passer henne dårlig. Hun bestemmer seg for å begynne å arbeide, noe som faller i dårlig jord hos den konservative Cecilia Winther. (svigermoren)

I Kristiania har det vært krakk. Mange har mistet både hjem og formue. Fredrik Winther (svogeren) prøver å få oversikt over familiens tap. Han er forlovet med Camilla Brandt, men lengter fortsatt etter Emma. Tilbake i Trondhjem krysses deres veier igjen ...


Denne boka likte jeg godt fordi:

  • det er en godt skrevet historisk roman, som er enkel å lese!
  • her finner du kjærlighet, dramatikk og skjulte hemmeligheter (litt forutsigbart, men pytt pytt!)
  • boka forteller om en handlekraftig og viljesterk ung kvinne, ganske ulik sin svigermor Cecilia Winther! (slike kvinner liker jeg)
  • forfatteren beskriver så godt hvordan livet utspant seg på slutten av 1800 tallet - som både er fascinerende og lærerikt! 
Jeg håper du har lyst å lese om familien Winther! Det er en storslått historisk bokserie om Winther-dynastiet i 1800-tallets Trondheim!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En bok er en rikdom, en bok er en venn.

  Hva ville livet vært uten bøker?  Det finnes en bok for alle. Og hva bøker kan gjøre for deg er uvurderlig.  Boka er der bestandig. Den er...