mandag 16. november 2020

Aldri Aldri aldri

er en annerledes roman.  Den handler om hvorfor vi får barn, eller hvorfor vi
velger å ikke få barn.

Det er en roman  som handler om å velge seg noe annet enn det omgivelsene forventer, og samtidig bare ønske seg et helt vanlig liv.

Forlaget sier om boka:

Hovedpersonen i Linn Strømsborgs roman «Aldri, aldri, aldri» har aldri ønsket seg barn. 

Hun har vært samboer med Philip i åtte år, og de har vært enige om at de ikke skal ha barn – helt til nå. For kanskje vil Philip allikevel bli pappa? 

Og mens hennes to beste venner venter sitt første barn, og moren hennes stadig maser om barnebarn, og hverdagen renner over av småbarnsforeldre og fødsler og andres tidsklemmer, så står hun støtt i livet sitt og valget sitt om å ikke ville ha barn.

Jeg likte denne boka fordi:

  • Den handler om tabuet med frivillig barnløshet og aksept for det valget man har tatt. Dette er et tema ikke så mange andre har skrevet en roman om, så vidt jeg vet. En litt sær og smal bok, med et viktig tema. 
  • Boka beskriver særdeles godt usikkerheten det kan være rundt valget; vil jeg ha barn? Vil jeg ikke ha barn? Ja eller nei?
  • Historien er sår, sterk og inderlig på en gang, budskapet er tydelig og avslutningen fabelaktig!
" Jeg er den eneste igjen som ikke har fått barn. Jeg tenker ikke på det før noen nevner det, men de nevner det hele tida. Hele jævla tida." 
-side 114

Boka ble nominert til Bokhandlerprisen for 2019!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Der hvite liljer vokser

  av Jorid Mathiassen (2022)    Dette er en varm, vakker og dramatisk fortelling, fra to ulike tidsepoker - om livslang kjærlighet og brutal...