søndag 11. oktober 2020

Petra Pettersens perfekte plan.

Lene Lauritsen Kjølner er tilbake - nå med en herlig feelgood-bok med Petra Pettersen i hovedrollen!

Dette er fortellingen om Petra og hvordan livet hennes gjør en vending midt i livet, fortalt med varme og humor!

Om historien sier forlaget:

Petra Pettersen jobber i bokhandel på femtende året. Hun er gift med Einar, som er fisker på Hvasser, og har to utflyttede døtre. Livet er trygt og forutsigbart, men en gang var livet hennes annerledes. 

Og Petra har en drøm. Hun vil jobbe med "ett eller annet innen kunst", men vet ikke helt hva... Før hun plutselig får sitt Eureka-øyeblikk. At det øyeblikket inntreffer like etter at hun har bakt den tradisjonelle engelske julekaken til grandtante Bertha, og rett før Einar er utro med en fitness-instruktør, er kanskje tilfeldig. At alt også synes å skje nøyaktig åtte uker før jul, må være et puss fra høyere makter.

 Nettopp da Petra tenker at skjebnen må ha noe imot henne, dukker det opp strimer av håp... Men er den kjekke advokaten slash pianisten egentlig så perfekt? Og er det lurt å melde seg på et kokkekurs der man parterer villsvin sånn like før jul? Og hva vet hun egentlig om døtrenes liv? 

Et møte med fortiden kan vise seg å være nøkkelen til Petras innfløkte plan. Eller kanskje det er åpningen av grandtante Berthas nydelige julekake som gjør susen? 

Denne boka likte jeg veldig godt!
  • Det er en lettlest og koselig historie, som jeg ble skikkelig glad i! (Jeg gleder meg allerede til neste bok om Petra! - ja det blir flere bøker.)
  • Petra er en veldig sympatisk og hyggelig dame, som jammen får mange prøvelser i livet, på en gang. Ikke vanskelig å få medfølelse med henne, stakkars...
  • Historien har en tidslinje, språket flyter lett og kapitlene er passe lange/korte (2-8 sider pr kapittel) 
  • Boka er på 250 sider (ikke for tjukk) og
  • Du får oppskrift på engelsk julekake bakerst i boka! (Er ikke det genialt så vet ikke jeg!! Julekaken har en sentralt plass i boka)
Boka passer perfekt som leselektyre til jul!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Der hvite liljer vokser

  av Jorid Mathiassen (2022)    Dette er en varm, vakker og dramatisk fortelling, fra to ulike tidsepoker - om livslang kjærlighet og brutal...