tirsdag 30. juni 2020

Sort gryte

Sort gryte
av Lene Lauritsen Kjølner

Privatdetektiv Olivia Henriksen er tilbake!

Denne gangen skal Olivia bevege seg inn i Deathmetal- og musikkmiljøet.

Vokalisten i deathmetal-bandet Frityricon blir funnet drept og stappet ned i en jettegryte på Ankerholmen. Olivia ramler borti saken på grunn av sine forbindelser til bestevennen Mona på Havnehotellet, der bandet bor, og sin tilknytning til musikkmiljøet via broren Oskar.
Olivia er engasjert i en sak rundt mulig seksuell trakassering i miljøet. Hun oppsøker festivaler og konserter, hun er frivillig cateringpersonale og kaster seg ut i Ankerholmens idylliske natur.

Hvem har tatt livet av frontfiguren i Frityricon, Geir Svensen?

Jeg likte boka veldig godt fordi:

Den ga meg mange timer med god underholdning. Historien er troverdig og plottet er overraskende og bra! Da det gjensto 15 sider hadde jeg fremdeles ikke den ringeste anelse om hvem som kunne stå bak drapet! Slutten var derfor uviss, helt inn til det siste. Herlig!

Dette er ingen tradisjonell krim, med blodige scener og grufulle beskrivelser. Disse scenene unngås.  Forfatteren skriver lett og ledig, hun beskriver det komiske ved mange situasjoner og personer og er en mester på ordspill og assosiasjoner. Lene Lauritsen Kjølner har en egen stemme innenfor sjangeren krim.

Du vil hygge deg med denne boka, til tross for det er et drap som skal løses.  
Sort gryte er spennende og velskrevet med mye humor! Har du lyst å lese en lett krimbok, les denne!

God fornøyelse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bente blir Bente

  av Dora Thorhalsdottir (2020) Bente er 49 år, er gift og har 2 voksne sønner. Hun er lei av jobben, mannen, sønnene, livet og seg selv. Sj...