søndag 7. juni 2020

Djevelens yngel

Djevelens yngel
av Myriam H. Bjerkli

Bok nummer 3 i Kodal triologien! 📕❤

En spennende bok, med dynamikk, og med en overraskende vending mot slutten! Puh!

Dette sier forlaget om historien:

Ni år gamle Eivind blir kidnappet av en kvinne midt i Sandefjord sentrum, samme dag som 17 år gamle Tobias forsvinner under en sykkeltur i Kodal.
 Politiførstebetjent Håkon Haakonsen fokuserer først og fremst på Eivinds forsvinning. Hvem vil kidnappe en ni år gammel gutt?

Da han etter hvert får mistanke om at kidnapperen er guttens
halvsøster, Mari, som forsvant for mange år siden, blir det enda mer uforståelig. Hvorfor har hun kommet tilbake og tatt med seg lillebroren sin?

Da sykkelen til Tobias blir funnet, skjønner Håkon at heller ikke Tobias har forsvunnet frivillig. Noe har skjedd ham, men det finnes ingen spor. Midt i kaoset får Håkon også en drapssak i hendene.
Har de tre sakene noen sammenheng?

Jeg likte boka veldig godt fordi:

Dette er en veldig spennende historie! Den kan leses frittstående, men starten er fortsettelsen fra bok nr 1, Lille Linerle. Etter 30 sider kobles Stella og Marius fra bok nr 2 til historien. Og overgangen er sømløs! Herlig! Godt skrevet av Myriam Bjerkli!

Det er spenning fra første til siste side, det er et godt driv i språket og kapitlene er korte! Raske kapitler med mange avsnitt gjør det lett å lese! Jeg opplevde ikke boka som så smertefull som Lille Linerle eller Stella Polaris, med unntak fra en scene på slutten. Historien er først og fremst veldig spennende, og på slutten glemte jeg å puste! Puh!

Jeg håper du vil lese boka til Myriam! Den fortjener å bli lest.

Kodal-trilogien består av: Lille linerle - Stella Polaris - Djevelens yngel.

Hver bok kan leses frittstående, men du vil møte de samme menneskene i ulike roller gjennom bøkene. 
(Du kan lese om Stella Polaris her i bloggen min.) 
 
Ps: Jeg fikk et veldig nært forhold til politimannen Håkon i boka, og lurer på hvordan det gikk med han etter at siste side var lest... Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Der hvite liljer vokser

  av Jorid Mathiassen (2022)    Dette er en varm, vakker og dramatisk fortelling, fra to ulike tidsepoker - om livslang kjærlighet og brutal...