lørdag 30. november 2019

Hjerter i takt og utakt
av Heidi Bjørnes

Endelig kom tredje og siste bok om Blondehuset!
En bok jeg har ventet på, fordi jeg har blitt så glad i huset og menneskene der.
Du kan lese om de to første bøkene i bloggen min, i et tidligere innlegg.

Dette handler boka om:

Herlov (69) sitter ved sin kone Sonjas dødsleie. Han bærer på en livsløgn han har holdt skjult i 50 år. Da hans kreative og nysgjerrige barnebarn Freya kommer inn i hverdagens hans, blir det stadig vanskeligere å holde på hemmeligheter.

Hans venn Egorbert, som han har kjent i over 30 år, trosser hjertetrøbbel og kaster seg på flørter'n . Og hva med Diwata - Vil hun endelig finne ekte kjærlighet?

Igjen samles gamle og nye beboere i Blondehuset, over kopper med te og gode samtaler, nypevin og ville påfunn, og ikke minst i kjærlighet - der hjertene slår i takt og utakt.

Jeg likte boka veldig godt fordi:

Det er en "feelgood" bok om hverdagsmennesker, fortalt med varme og humor. Blondehuset er et hus der man kan bo for en stund, når man trenger hvile fordi livet har blitt for vanskelig. Og jammen kan vi trenge et Blondehus i løpet av livet, noen og enhver!

Jeg har knyttet sterke bånd til mange av dem som bor eller har bodd i huset. Egorbert er en av dem! Nå er det tre år siden han flytta ut, men er sterkt knyttet til  huset fremdeles. Hans gode venninne Diwata bor der og eier nå Blondehuset.  De andre som for tida har tilhold i huset er Sirkka med sønnen sin Kasper (12) og Magdalena på 83 år. Sirkka jobber i garnbutikk og holder på med dildo-partyer på si, og Magdalena lever som hun skulle vært 25 år! (Gled deg til å møte dem!)
En av dem som er nye i boka er Herlov. Han bor ikke i Blondehuset, men i samme gate, og kjenner Egorbert. Herlov er rett som det er innom huset, på en kopp kaffe, med en hjelpende hånd når det gjelder forefallende arbeid eller når han blir bedt på middag.

 I boka får vi følge livene deres, fylt med liv og røre, vennskap og forelskelser, diskusjoner og høy latter. Og hjertene deres banker både i takt og utakt!

Jeg ble virkelig glad i karakterene i boka og historien lever videre i tankene mine, lenge etter at boka er slutt.

Tusen takk til forfatter Heidi Bjørnes, for enda en nydelig historie!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bente blir Bente

  av Dora Thorhalsdottir (2020) Bente er 49 år, er gift og har 2 voksne sønner. Hun er lei av jobben, mannen, sønnene, livet og seg selv. Sj...