onsdag 13. november 2019

Blondehuset

Bøkene om Blondehuset!


Blondehuset er et helt spesielt hus.
I nesten 100 år har det vernet om sine beboere. Det er kunstneren Mina (87) som eier huset. Hun ble født på soverommet i andre etasje. Og det er her hun har vokst opp, arbeidet som kunstner og nesten gått til grunne da hun ble enke. Siden har hun latt trengende få bo i Blondehuset for en stund.
Hun vet hvordan det er å komme skjevt ut i livet og trenge et sted trekke seg tilbake til...

I den første boka; "Blondehuset - en ny sjanse i livet" møter vi en brokete forsamling: Forsiktige Johan, som er litt allergisk mot livets motganger, Lillian, som skjuler en historie som hun skammer seg over og Egorbert, som rømte hjemmefra da han fant sin kone naken sammen med pianostemmeren oppe på pianoet. Og så er det Anna, som endelig finner kjærligheten - på kroa og på prekestolen! I Blondehusets trygge favn samler de krefter og mot til på nytt å møte hverdagen. Og hvilket liv det blir!
 .
I bok nummer to: "Nytt liv i Blondehuset" er det kun Lillian igjen. Hun sitter der med brukket bein, sørger over tapet av sin avdøde ektemann, og savner vennene sine. Postmannen Egorbert, som er god på krisemaksimering, skjønner at her må han og vennegjengen trå til! Samtidig dukker det opp flere på dørstokken som trenger hjelp.
Det er frittalende Diwata, den ny-sviktede og gjeldstyngede Sirkka, og hennes snusfornuftige sønn Kasper. Nok en gang fylles huset med opphetede diskusjoner og høy latter, liv og røre, vennskap og forelskelser.


Jeg likte disse bøkene godt fordi:

Heidi Bjørnes har skrevet to lune og varme historier, men masse humor! Hun skriver om vennskap, omsorg og varme mellom mennesker.
Det var helt umulig å ikke bli glad i dem som bor og bodde i Blondehuset!
Alle kan trenge et Blondehus i løpet av livet sitt for huset gir styrke og mot til å forandre livet!

Håper du vil lese disse bøkene - og få en like god leseopplevelse som jeg fikk!
Tredje og siste bok om Blondehuset kommer nå i slutten av november - gjett om jeg gleder meg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bente blir Bente

  av Dora Thorhalsdottir (2020) Bente er 49 år, er gift og har 2 voksne sønner. Hun er lei av jobben, mannen, sønnene, livet og seg selv. Sj...