søndag 1. september 2019

Litterær Hagefest
på Løkken i Tønsberg.

Lørdag 24. august ble det arrangert litterær hagefest for lesere og forfattere for andre gang.

Hagefesten er en litterær møteplass, i hagen til den ærverdige redervillaen Løkken i Tønsberg.

Hagefesten er basert på frivillig arbeid fra et knippe dedikerte og flotte mennesker og etter fjorårets braksuksess hadde de jobbet med å videreutvikle denne unike møteplassen for litteraturelskere.

Og for en fest det ble!

5 ulike scener, 47 forfattere, litteratur i mange ulike sjangre, mange spennende møter og samtaler!

Festivalen ble åpnet av Tønsbergs ordfører og avsluttet med litterær quiz og konsert med Norwegian Eagles på kvelden. 12 timer non stop!
Og godværet kom som bestilt!

I hagen fikk vi kjøpt mat og drikke fra matvogna, nytt av året var Tilda's konditori, full av gode bakevarer og deilig kaffe. På tunet var det egen informasjonsbod og hagen hadde flere minibibliotek. For et eldorado!

I hagen var det også innredet en bokhandel i eget telt. (som seg høre og bør på en bokfestival!)

I hjertet av hagen var Terrassescenen.
Her ble det diskutert litteratur i mange ulike sjangre og perspektiver.
På bildet sitter tre erfarne krimforfattere i samtale med Jørgen Brekke og snakker om hvorfor de har latt heltene sine følge dem gjennom flere bøker; Kjell Ola Dahl, Merete Junker og Lene Lauritsen Kjølner.
"Til døden skiller oss ad."
Veldig morsomt å høre på!

På skråscenen kunne vi la oss inspirere av lokale forfattere, mannlige serieforfattere (ikke så vanlig) og indieforfattere, -forfattere som bruker selvpubliseringsløsninger. (der lærte jeg noe nytt!)


 
På bildet sitter debutforfatterne Jeanne Bøe og Kristine Hardeberg og krimforfatter Jan-Erik James Knudsen i samtale med Frode Eie Larsen.

De snakket om boka si, forfatterskapet sitt, om å være debutanter, om skrivemetodikk og skriveprosesser.  Og de fikk lese litt fra hver sin bok. Jeanne Bøe sin bok "Silkekongen" har jeg omtalt her i bloggen min ;-)

På sak-scenen kunne man oppleve faglitterære og lokalhistoriske smakebiter, en scene der bokas og lesningens samfunnsmessige betydning ble tatt opp.
Stunt-scenen var en åpen scene, for lyrikk og forestillinger og på Presentasjons-scenen kunne du komme nært innpå forfattere og forleggere! Her fortalte forfatterne om skrivingen sin og leste fra bøkene sine.

Kristine Hardeberg på Skrå-scenen. Debutant med boka "De uskyldige".

Her snakker hun om hva slags bakgrunn hun har, om skriveprosessen rundt boka si og hvorfor hun valgte å skrive om temaet boka tar opp; om livsvalg og tilhørighet, om mysterier og håp.

Det er en bok jeg gelder meg til å lese.

 
 
 
 

 
To steder var det satt opp minibibliotek;
her var det bare å forsyne seg med en bok, -eller flere!
For min del ble én bok med hjem i sekken.
Under åpningen av festivalen; ordfører i Tønsberg, Petter Berg sammen med kunstnerisk leder Terje Floberg og ansvarlig for krim- og serielitteratur Lene Lauritsen Kjølner.

Ordføreren åpnet festivalen og har fått det første kakestykket på festivalens egen bløtkake. (som for øvrig var til salgs i konditoriet)Tusen takk for en fabelaktig hagefest!
Takk til arrangørene og alle de frivillige, som gjorde denne dagen til en festdag for oss litteraturelskere.
Vi ses igjen om et år! Jeg gleder meg allerede!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

BLOD ER TYKKERE ENN VANN

  av Espen Skjerven, 2021. Dette er forfatterens andre krimroman i serien om politietterforskeren Tom Grayston. Krimdebuten Slakt fra 2019 k...