søndag 2. april 2023

Britt-Marie var her

av Fredrik Backman (2015)

Britt-Marie er 63 år og har vært gift med sin Kent i 40 av dem. Hun lever et rutinepreget og rigid liv, der jobben hennes i alle år har vært å ta vare på mannen og hjemmet sitt. 

Mannen er utro og Britt-Marie flytter ut. Hun går ut av rollen som husmor og inn i rollen som arbeidssøker. 

Den eneste jobben hun blir tilbudt befinner seg i bygda Borg, et lite tettsted som er hardt rammet av finanskrisen. Der er det meste lagt ned.  Hun får jobb som aktivitetsleder på ungdomsklubben, som består, -enn så lenge. 

Britt Marie hater fotball, men fotball er det eneste Borg har igjen. 

Ungdomsklubben søker desperat etter ny fotballtrener, og er klar til å gi jobben til hvem som helst. De bryr seg ikke om at Britt-Marie ikke vil ha jobben, men utpeker henne som trener allikevel. Når hun i tillegg blir bedt på date av politimannen Sven og brekker to fingre i et solarium, da finnes det ingen vei tilbake til det gamle livet

Sakte men sikker bygges det bånd mellom henne og folka i bygda og hun utfordres i sitt rigide tankesett.


Dette er enn tørrvittig og underholdende roman, med både humor og alvor! Den har mange lag med dype undertoner. Og det er vanskelig å ikke bli glad i henne og folka i bygda. 

Dette var en herlig leseopplevelse! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Der hvite liljer vokser

  av Jorid Mathiassen (2022)    Dette er en varm, vakker og dramatisk fortelling, fra to ulike tidsepoker - om livslang kjærlighet og brutal...