søndag 11. desember 2022

Tre menn til Vilma

 av Gudrun Skretting (2020)

Dette er en lun, humoristisk, melankolsk og litt sår fortelling. Den har dybde og alvor i seg, men også mye humor, varme og kjærlighet 💖

Det er en underholdende og herlig roman om musikk, vennskap, kjærlighet og døden. 
Og jeg synes historien vokser seg større og større utover i boka. Her kan du vente deg både latter og tårer...

Forlaget beskriver boka slik: 

"En eldre herre med løsbart og bratsj blir like før jul funnet død på flyet fra London til Oslo. Hans navn var Fredrik Mozart Sandvik, og med seg har han en bunke brev adressert til hans datter, Vilma Veierød.

Den 35 år gamle Vilma lever alene, og har ingen kjennskap til faren. Egentlig har hun mer enn nok med å unngå livets farer - lagre hermetikk i kjelleren, for eksempel, og holde seg unna radioaktive bananer.
Når hun da ikke er på jobb med de brysomme pianoelevene i kulturskolen.

Men da en kjekk prest og en patolog med verbal tourettes plutselig står på døren hennes med brev fra den døde faren, blir alt forandret.
Det har nemlig ikke vrimlet av menn i Vilmas Veierøds liv. Så langt i fra. Men plutselig må hun forholde seg til to stykker. Tre - hvis man regner med den døde faren."

Håper du får lyst å lese boka - jeg storkoste meg med den. 💖

"Tre menn til Vilma" er forfatterens første voksenroman. Oppfølgeren, "Din Vilma" kom ut nå i høst og den vil jeg lese i romjula!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det starter med oss

  av Colleen Hoover (2022) Dette er en skikkelig kjærlighetshistorie, så godt beskrevet at det fikk meg til å lengte etter en sånn kjærlighe...