lørdag 30. april 2022

Ensomt vitne

 av Lisa Bjerre & Susan Casserfelt 

Ensomt vitne er en troverdig og realistisk Stockholmskrim, og handler om rivalisering mellom to kriminelle gjenger i en forstad. 

Forlaget sier om boka: 

"Nok en skyting i en forstad til Stockholm, enda et ungt menneske er drept, offer i et oppgjør mellom kriminelle gjenger. Men denne gangen er noe annerledes, offeret er en ung kvinne uten kriminell bakgrunn.

Politibetjentene Lina Kruse og Jack Karlberg er først på stedet. På åstedet er tretten år gamle Eddie, den yngre broren til en beryktet gjengleder. Det viser seg snart at skytingen bare er begynnelsen på en gjengkrig der bare én kan stå igjen som vinner. Når volden eskalerer, blir Eddie revet mellom lojalitet til broren og frykten for å bli det neste offeret. Skal han velge gjengen - eller skal han tørre å vitne?"


I boka blir vi kjent med menneskene bak politiuniformene. Og med Eddie på 13 år.

 Forfatterne tar oss med hjem til Lina og Jack, og vi blir kjent med livene de lever ved siden av jobbene sine. Sterke historier, sterke liv, på hver sin måte. Eddie er hovedpersonen i boka og vi følger han både på skolen, hjemme og hans møter med Julia.

Boka er første del av krimserien Linje 17  - og noen spørsmål blir hengende i lufta når historien er slutt. Litt frustrerende, men det holder spenningsnivået oppe til bok nr 2 i serien!

Jeg synes boka er litt stillegående i starten, men tar seg godt opp etter hvert. Og spenningsnivået stiger betraktelig når det nærmer seg slutten!

Jeg likte boka!

Lese-eksemplar fra Cappelen Damm. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bente blir Bente

  av Dora Thorhalsdottir (2020) Bente er 49 år, er gift og har 2 voksne sønner. Hun er lei av jobben, mannen, sønnene, livet og seg selv. Sj...