torsdag 5. mars 2020

Sølvveien

Sølvveien
-av Stina Jackson

-en imponerende debutroman!

Boka ble kåret til årets beste krim i 2018 av den Svenska Deckarakademin og vant "Glassnøkkelen" - som beste nordiske krim i 2019.

Dette er historien:

Ingen har sett Lelles 17 år gamle datter Lina siden han satte henne av på bussholdeplassen for tre år siden og ingen vet at han bruker sommernettene til å lete etter henne. I time etter time kjører han riksvei 95 i Norrland, populært kalt "Sølvveien", mens han snakker med datteren som om hun fortsatt sitter ved siden av han i bilen.

Leitingen etter Lina og jobben som lærer er det eneste han sitter igjen med, etter at forsvinningen ødela ekteskapet hans.
Mens Lelle gjennomsøker hver eneste krok i bygda spør han seg hvem som kan ha noe med forvinningen å gjøre. Så forsvinner en ny jente på 17 år...

Parallelt følger vi Meja og hennes ustabile mor som flytter til en gård i Lelles bygd. Meja er like gammel som Lina da hun forsvant. Meja framstår som et speilbilde av Lina. Og når høsten mørkner knyttes Lelles og Mejas skjebner sammen....

Jeg likte boka veldig godt fordi:

Det er en stemningsfull og psykologisk spenningsroman! Den er velskrevet, skjebnetung, og nifs. Plottet er godt og språket flyter lett.
Historien driver seg fremover på en naturlig måte, og da jeg nærmet meg sluttet ble det vanskeligere og vanskeligere å legge boka fra seg.
Stina Jackson skildrer hva sorg og fortvilelse kan gjøre med et menneske og hvilke skritt man er villig til å ta for å fylle tomrommet man har inni seg.

Håper du får lyst til å lese boka! Den ga meg en god leseopplevelse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bente blir Bente

  av Dora Thorhalsdottir (2020) Bente er 49 år, er gift og har 2 voksne sønner. Hun er lei av jobben, mannen, sønnene, livet og seg selv. Sj...